FORUM UBUZ
FORUM UBUZ

Bildikleriniz bilmedikleriniz
 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  GaleriGaleri  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  
Türkiye'nin en aktif olma yolundaki forumumza hoş geldiniz.. Foruma katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Ssk hizmet dökümüne 01/11/2010 den sonra aşağıdaki linkten ulaşılabilecektir.

http://www.turkiye.gov.tr  Ancak Ptt müdürlüklerinden e-devlet şifresi almak gerekmektedir. Şifre 1 Tl ye verilmektedir.


Paylaş | 
 

 Denizli Yöresel Yemekleri -Ovmaç Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ubuz
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 56
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 42

MesajKonu: Denizli Yöresel Yemekleri -Ovmaç Çorbası   Perş. Ekim 28, 2010 5:55 am

Ovmaç Çorbası:
100 gram kıyma karabiber ve tuz 1 çay bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı sirke (limon da olabilir) 6 diş sarımsak 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı yağ 6 su bardağı su 3 yemek kaşığı un
Bir tencereye unu, dövülmüş sarımsak, sirke ve yoğurtdu koyup iyice karıştırın. Su ilave edilerek ocağa konulur ve kaynayıncaya kadar karıştırılır. Diğer tarafta kıymayı, rendelediğimiz soğanı biraz tuz ve biber koyarak yoğurmaya başlayın. Köfte hamurumuzu yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlatılır. Köfteleri yaptıktan sonra kaynayan suya atıp tuz ilave edilir. Kaynayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine, yağda kızdırılmış nane dökülür ve servis tabaklarına alınır. Afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://ubuz.yetkinforum.com
 
Denizli Yöresel Yemekleri -Ovmaç Çorbası
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» küresel ısınma (2070'ten gelen mektup

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM UBUZ :: Kültür ve Sanat :: Yerel Kültürler ve Gelenekler-
Buraya geçin: