FORUM UBUZ
FORUM UBUZ
FORUM UBUZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM UBUZ

Bildikleriniz bilmedikleriniz
 
AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  
Türkiye'nin en aktif olma yolundaki forumumza hoş geldiniz.. Foruma katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Ssk hizmet dökümüne 01/11/2010 den sonra aşağıdaki linkten ulaşılabilecektir.

http://www.turkiye.gov.tr  Ancak Ptt müdürlüklerinden e-devlet şifresi almak gerekmektedir. Şifre 1 Tl ye verilmektedir.


 

 Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 2

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ubuz
Admin
ubuz


Mesaj Sayısı : 56
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 48

Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 2 Empty
MesajKonu: Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 2   Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 2 EmptyPerş. Ekim 28, 2010 6:25 am

Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 2

TAVUKLU BÖREK – Nimet AVSİNDİRİN
MALZEMELER:

1 adet soğan
4 adet Yufka
1 adet tavuk
Yarım bağ maydanoz
1 bardak yoğurt
Yarım bardak yağ
1 bardak süt
HAZIRLANIŞI:

Tavuk haşlanır ve liflere ayrılır. Soğan ince ince doğranır ve yağ, süt, yoğurt ile karıştırılır. Hazırlanan karışım yufkalar arasına serilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir.

SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.



BAHAR GEVREĞİ – Gülçin BARUT

MALZEMELER:

2 adet kızartılmış yufka
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı haşlanmış mercimek
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:

Soğan küp şeklinde doğranır ve pembeleşinceye kadar yağda kızartılır. Daha sonra haşlanmış mercimek ve kızartılmış yufkalar küçük parçalar halinde ilave edilir. Tuz katılarak karıştırılır ve ocaktan alınarak servis kabına boşaltılır.

SERVİS: Ilık veya sıcak olarak servis yapılır.


SÜLLER PİDESİ – Veysel DEMİRCİ

MALZEMELER:


Kuşbaşı et
Kaşar
Domates
Biber
Şeker
Bal

HAZIRLANIŞI:

SERVİS: Sıcak veya soğuk yenilebilir.



ZEYTİNYAĞLI PATLICAN GÖMME – Osman YAĞCIOĞLU

MALZEMELER:

5 adet patlıcan
3 adet domates
4 adet biber
2 adet soğan
3 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon

HAZIRLANIŞI:

Patlıcan, domates, biber ve soğan odun közünün içine bırakılıp, üzeri köz ile örtülür. Hepsi yumuşayıncaya kadar bekletilip, közden alınır ve soğuyunca soyulur. Közlenen malzemeler Küçük kare şeklinde doğranır. İçine tuz, limon suyu ve zeytinyağı eklenir. 30 dakika dinlendirilir ve servise hazır hale gelir.
SERVİS: İsteğe bağlı olarak yufkaya dürülerek yenir.



ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI – Nazire ERTUĞRUL

MALZEMELER:

29 adet kuru patlıcan
4 adet soğan
200 gr. Kıyma
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı kurutulmuş patlıcan içi
2 su bardağı pirinç
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı ufalanmış kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 bardak sıcak su
Yarım kahve fincanı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Soğan küp şeklinde doğranıp kıyma ile zeytinyağında pembeleşinceye kavrulur. Sonra salça eklenir .Kıymanın rengi değişince üzerine patlıcan içi kurusu eklenir. Ayıklanıp, yıkanmış pirinç eklenip, birkaç kere daha karıştırılır. 2 bardak su koyup, orta ısıda suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10-15 dakika kapak kapalı olarak demlendirilir. İnce kıyılmış maydanoz, ufalanmış nane, karabiber, tuz, koyup karıştırılır. Hazırlanan iç kuru patlıcanlara doldurulur ve tencereye dizilir. Üzerine iki bardak su konur. Orta ısıda suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir. Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur.

SERVİS: Ilık şekilde servis yapılır.

ZEYTİNYAĞLI PARMAK YAPRAK SARMASI - Hatice KURU

MALZEMELER :

2 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan yaprağı
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, karabiber, tuz, kimyon
1 kilo asma yaprağı

HAZIRLANIŞI :

Bir tencerede zeytinyağı ve pirinç biraz kavrulur. İçine salça, kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilir. Sonra taze soğan yaprağı ve maydanoz koyulur. Önceden haşlanmış olan asma yapraklarının içine bu harçtan koyularak tek tek sarılır ve tencereye dizilir. Yeterince su koyularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır.

SERVİS :Yemek ılık yada soğuk olarak servise sunulur.



KURU BİBER VE PATLICAN DOLMASI – Keziban ÖNER

MALZEMELER:

15 adet kuru patlıcan ve biber kurusu
Bulgur
Kuşbaşı et
Zeytinyağı
Karabiber, tuz, maydanoz
Soğan
Su

HAZIRLANIŞI:

Bir tencereye yağ konur ve ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Et kavrulur. Bulgur eklenerek, biraz su konulur ve haşlanır. Baharatlar ilave edilip, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Kuru biber ve patlıcanlar bu iç ile doldurulur. Tencereye yerleştirilip, biraz su ile kısık ateşte pişirilir.

SERVİS: Ilık olarak servis yapılır.



PATLICAN KEBABI – Neriman AKYÜZ

MALZEMELER:

1 kg. patlıcan
3 adet domates
3 adet biber
2 adet soğan
1 kg. kuşbaşı et
1 bardak sıvı yağ
Tereyağı
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede kuşbaşı et tereyağı ile kavrulur, salça ilave edilip pişirilir. Patlıcanlar soyulur ve dilimlenerek kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir tepsiye döşenir. Pişen etler patlıcanın üzerine dökülür. Üzeri yeşilbiber ve domatesle süslenir. Tuz ve karabiber ekilir ve fırında pişirilir.

SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.


PATLICAN SOĞAN – Yusuf SAĞ

MALZEMELER:

4 adet ev yufkası
3 adet patlıcan
1 kg. kuru soğan
1 kg. domates
½ kg. yeşil biber
250 gr. erik ekşisi
25 gr. çitlemik
25 gr. peynir

HAZIRLANIŞI:


PATLICANLI KAPAMA – Ayşe KANSIZ

MALZEMELER:

Pirinç
Patlıcan
Et
Yeşil biber
Domates
Yağ
Kuru nane
Karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanlar uzun uzun dilip kızartılır ve sonra tencereye sıralanır. Etler kavrulup, içine yeşilbiber ve domatesler ilave edilir. Üzerine karabiber ve nane eklenir karıştırılır. Daha sonra pirinç koyup üzeri patlıcan ile kapatılır.

SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.



KARNABAHARLI TAVUKGÖĞSÜ – Hatice AVCAR

MALZEMELER:
1 adet küçük karnabahar
1 adet soğan
3 adet sarımsak
1 kase mantar
1 kase kaşar rendesi
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı dolusu un
2,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:

Karnabaharları haşlanıp, fırın tepsisine kuşbaşı büyüklüğünde yerleştirilir. Un ile bir miktar sıvı yağ kavrulup, süt ilave edilir ve muhallebi kıvamında pişirilir. Karnabaharların üzerine gezdirilir. Soğan ve sarımsak ince ince doğranıp biraz sıvı yağda kavrulur. Küp şeklinde doğranmış tavuk göğsü ilave edilip, biraz daha kavurarak mantar ilave edilir. Az kavurduktan sonra karışım karnabaharların üzerine yayılır. Üzerine kaşar rendelenip, üzeri kızarıncaya kadar 150 dereceye ayarlı fırında pişirilir.

SERVİS: Sıcak servis yapılır.



GÖVEÇ – Hatice TUNÇER
MALZEMELER:
1 kg. koldan et
2 adet sivri biber
2 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik, sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:

Az sıvı yağda et ve soğan kavrulur. Sonra biber ve diğer malzemeler eklenir. Üzerine tereyağı eklenir. Toprak tencereye aktarıldıktan sonra bir bardak su ilave edilerek üzeri folyo ile kapatılır. 200 derece fırında 1 saat pişirilir. Ciğerli bulgur pilavı veya isteğe göre cacık ya da salata ile servis yapılır


SERVİS:.Sıcak olarak servis yapılır.

İÇLİ KÖFTE – Şengül BAKAN

MALZEMELER:



½ kg. kıyma
2 adet soğan
250 gr. Bulgur
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 su bardağı un
Salça, tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Kıymayı kısık ateşte kavrulur ve üzerine soğan ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar biraz daha kavrulur. Baharatlar ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Diğer tarafta sıcak su ile bulgur ıslanır. İçine yumurta, irmik ve un ilave edilip yoğrulur. Salça ve tuz da eklenerek katı hale gelinceye kadar yoğrulur. İçine kıyma da eklenerek kapatılır. Karışımdan yapılan köfteler kızgın yağda kızartılır.
SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.


KIYMALI BULGURLU YAPRAK SARMASI
MALZEMELER:
2adet soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
250 gr. Kıyma
2 yemek kaşığı salça
500 gr. Bulgur
2 yemek kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı karabiber
Yarım limon suyu
1 demet maydanoz
1,5-2 tatlı kaşığı tuz
500 gr. Salamura yaprak
3 su bardağı kaynamış su
HAZIRLANIŞI:
Bir tencerede ince kıyılmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve biraz daha kavrulur. Bulgur, karabiber, nane ve tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra maydanoz eklenerek tekrar karıştırılır ve demlenmeye bırakılır. Yaprakları 3-4 defa ılık suyla yıkanır ve hazırlanan iç sarılarak, dibine bir sıra yaprak döşenen tencereye sarılan yapraklar döşenir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. 3 su bardağı kaynamış su yaprakların üzerine dökülür. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.


GÖVEÇTE DEBİTAŞI – Zehra YAĞCIOĞLU
MALZEMELER:
-Yufka Malzemeleri

1 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz


İç Malzemeleri:
5 su bardağı su
Yarım kilo nohut
1 adet debit
1,5 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
5 adet kuru biber
1 adet limon suyu
Yarım tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:

Yarım çay bardağı zeytinyağı ile 1,5 yemek kaşığı salça kavrulur. 5 su bardağı su ile 5 adet kuru biber ve yarım tatlı kaşığı tuz eklenir. Kaynadıktan sonra haşlanmış nohut ilave edilir. Biraz daha kaynatılır ve debit katılır. İçine bir adet limonun suyu sıkılır. Kısık ateşte 15 dakika kaynadıktan sonra servise hazır hale gelir.
SERVİS: Yanında cacık sıcak olarak servis yapılır.


BÖRÜLCELİ TARHANA ÇORBASI – Ayşe ŞEN
MALZEMELER:


Börülce
Tarhana
Sarımsak
Salça
Tuz, nane

HAZIRLANIŞI:
Börülce akşamdan ıslatılır. Ertesi günü haşlanır. Yağ ile salça bir tencerede kavrulur. Üzerine su ilave edilir. Kaynamaya yakın tarhana ilave edilir. Daha sonra börülce eklenir. Üzerine sarımsak ve nane eklenir. Kaynatılarak pişirilir.
SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır.



YOĞURTLAMA – Hüseyin TÜRKSEVER
MALZEMELER:
4 adet patates
10 adet biber
1 diş sarımsak
300 gr. Süzme yoğurt
Tuz, yağ


HAZIRLANIŞI:
Patatesler yıkanarak soyulur ve parmak şeklinde doğranır. Biberler yıkanır. Süzme yoğurt bir kapta çırpılır. İçerisine yeteri kadar su ve tuz eklenir. Patatesler ve biberler bir tavada kızartılır. Kızartılan malzemeler ayrı bir kaba alınarak, üzerine yoğurt dökülür.

SERVİS: Soğuk olarak servis yapılır.

Devamı için diğer konuya bakmayı unutmayınız...

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ubuz.yetkinforum.com
 
Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 2
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 1
» Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 3
» Denizli Yöresel Yemekleri-Tas Kebabı
» Denizli Belediyesi İnteraktif işlemler,
» Denizli Yöresel Yemekleri -Ovmaç Çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM UBUZ :: Kültür ve Sanat :: Yerel Kültürler ve Gelenekler-
Buraya geçin: