Havuç dünyanın hemen hemen her ülkesinde en çok tanınan sebzelerden biridir. Asırlardır biliniyor.İspanya'ya 7.yy'da Araplar tarafından getirilmiş. Avrupa mutfaklarına ancak 19.yy'dan sonra girebilmiştir.Rejim için ideal bir sebzedir. 100 gramında sadece 40 kalori var. Mineral,tuzlar,şeker,fosfor,kalsiyum,sodyum,potasyum,magnezyum,demir ve başta A olmak üzere B,C ve E vitaminleri,bol miktarda karaten ve karotin esansı içerdiği için,tek başına bedeninizin günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
Havuç,görme bozuklukları,baş dönmesi,düşük tansiyonibitkinlik gibi rahatsızlıkları iyileştirip,bronşları açan,kuru öksürüğü kesen ve bağırsakları yumuşatan bir sebzedir.Haftada 5 kere yendiği takdirde kadınlarda kalp krizini,felç tehlikesini %68 oranında azaltıyor,günde 2 havuç ise kolesterolü %10 oranında düşürüyor.
Yapısındaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.Havucun bütün vitamini kabuğunda bulunuyor.Havuçlar kirli olsa bile kabuğunu soymamak gerekir.
Havucun kabuğunu soymak yerine musluğun altında hafifçe fırçalamak yeterlidir.Türkiye havuç üretiminin %60'ı Beypazarı ilçesinde yapılmaktadır.