FORUM UBUZ
FORUM UBUZ
FORUM UBUZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM UBUZ

Bildikleriniz bilmedikleriniz
 
AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  
Türkiye'nin en aktif olma yolundaki forumumza hoş geldiniz.. Foruma katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Ssk hizmet dökümüne 01/11/2010 den sonra aşağıdaki linkten ulaşılabilecektir.

http://www.turkiye.gov.tr  Ancak Ptt müdürlüklerinden e-devlet şifresi almak gerekmektedir. Şifre 1 Tl ye verilmektedir.


 

 Denizli Yöresel Yemekleri-Tas Kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ubuz
Admin
ubuz


Mesaj Sayısı : 56
Kayıt tarihi : 27/10/10
Yaş : 48

Denizli Yöresel Yemekleri-Tas Kebabı Empty
MesajKonu: Denizli Yöresel Yemekleri-Tas Kebabı   Denizli Yöresel Yemekleri-Tas Kebabı EmptyPerş. Ekim 28, 2010 5:57 am

TAS KEBABI:
600 gr Kuzu kuşbaşı 30 gr margarin 100 gr Soğan 1 Çorba kaşığı Domates salçası 1 tatlı kaşığı Tuz Baharat torbası 1.5 bardak Su
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin. Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın. Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://ubuz.yetkinforum.com
 
Denizli Yöresel Yemekleri-Tas Kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Denizli Yöresel Yemekleri -Ovmaç Çorbası
» Denizli Belediyesi İnteraktif işlemler,
» Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 1
» Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 2
» Denizli yöresi yemek ve tatlı tarifleri 3

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
FORUM UBUZ :: Kültür ve Sanat :: Yerel Kültürler ve Gelenekler-
Buraya geçin: